Przyłącz się do SLD

Członkiem partii może zostać obywatel Rzeczypospolitej Polskiej, który ukończył 18 lat, korzysta z pełni praw obywatelskich, złożył pisemną deklarację członkowską w dowolnym kole, uiścił opłatę wpisową, uzyskał pisemną rekomendację od co najmniej jednego członka SLD, należącego od 2 lat do partii, jako osoby wprowadzającej.

Jednocześnie członek SLD nie może należeć do innej partii politycznej, działać na jej rzecz albo kandydować do organów władzy publicznej z listy wyborczej innej niż lista wyborcza SLD, chyba że na kandydowanie wyrazi zgodę rada właściwego szczebla.

Członkowie partii w swoim postępowaniu kierują się Kartą zasad etycznych Sojuszu Lewicy Demokratycznej.

O przyjęciu do partii decyduje koło, w drodze uchwały podjętej w obecności zainteresowanego, nie później niż 3 miesiące od dnia złożenia deklaracji. Uchwałę przekazuje się niezwłocznie do Zarządu Powiatowego. Potwierdzeniem przynależności do partii jest legitymacja partyjna.

Bardziej szczegółowe procedury przystępowania do SLD określa Statut partii.

JUŻ DZIŚ WYPEŁNIJ PONIŻSZY FORMULARZ KONTAKTOWY - zrób pierwszy krok do wstąpienia w szeregi SLD.

Form by ChronoForms - ChronoEngine.com

Pobierz deklarację członkowską Sojuszu Lewicy Demokratycznej

Deklaracja Członkowska - Kolor
Deklaracja Członkowska - Czarno-biała

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera!
W związku z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 2016/679 o ochronie danych, wyrażam zgodę na gromadzenie, przetwarzanie oraz wykorzystywanie przez Sojusz Lewicy Demokratycznej przekazanych przeze mnie danych osobowych w celach informacyjnych i promocyjnych związanych z działalnością SLD, w celach administracyjnych na użytek newslettera, w szczególności wyrażam zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną newslettera oraz informacji o przedsięwzięciach organizowanych lub współorganizowanych przez Sojusz Lewicy Demokratycznej, a także informacji o bieżących wydarzeniach politycznych.