Łukasz Grześkowicz

W Sojuszu Lewicy Demokratycznej od 2000 roku. Przewodniczący Rady Powiatowej SLD w Trzebnicy. Członek Rady Dolnośląskiej SLD. Wcześniej działacz organizacji młodzieżowych: Sojuszu Młodej Lewicy, następnie Federacji Młodych Socjaldemokratów. Kandydował z list Sojuszu Lewicy Demokratycznej do Sejmu.

Absolwent Wydziału Nauk Przyrodniczych Uniwersytetu Wrocławskiego na kierunku GEOLOGIA. Ukończone studia podyplomowe na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu - Finanse i Bankowość oraz Politechnice Krakowskiej - Projektowanie Konstrukcji Geotechnicznych. W czasie studiów przedstawiciel studentów w Radzie Naukowej Instytutu Nauk Geologicznych UWr.

Prowadzi własną działalność gospodarczą - firmę zajmującą się badaniami geologicznymi dla potrzeb budownictwa, energetyki, ochrony środowiska oraz wydobycia złóż.

Posiada kwalifikacje do wykonywania, dozorowania i kierowania pracami geologicznymi, a także przygotowanie pedagogiczne do nauczania geografii w szkole.

Od 1996 roku ratownik Wodnego Ochotniczego Pogotowia Ratunkowego, przez wiele lat Kierownik Drużyny WOPR w Namysłowie na Opolszczyźnie.