MICHAŁ HUZARSKI

Wiceprzewodniczący Rady Dolnośląskiej SLD.
Orędownik nowoczesnych technologii medycznych.

Żonaty. Dzieci: Zygmunt (10), Antosia (8), Gustaw (2). Absolwent Uniwersytetu w Gdańsku, Wrocławiu i Poznaniu. Magister Prawa i Historii. Absolwent i praktyk z zarządzania finansami w ochronie zdrowia oraz zarządzania projektami w przedsiębiorstwach. Praktyk samorządowy: w latach 2006-2010 Radny Miasta Legnica, 2010-2014 Radny Sejmiku Województwa Dolnośląskiego. Przewodniczący Komisji Spraw Społecznych i Zdrowia Dolnego Śląska. Współpracownik licznych organizacji wspierających osoby niepełnosprawne. Promotor skutecznych form i systemów aktywizacji osób niepełnosprawnych od szkolnictwa poprzez WTZ-y, ZAZ-y i Spółdzielnie Socjalne. Orędownik nowoczesnych technologii medycznych oraz programów profilaktycznych, w tym stosowania metody IN VITRO oraz wsparcia nieuleczalnie chorych terapią z zastosowaniem marihuany leczniczej. Zwolennik konsensusu i wypracowanych rozwiązań w sprawach trudnych jak możliwość wykonywania aborcji w przypadku zagrożenia życia lub gwałtu. Od 8 lat przedsiębiorca w branży doradczej, medycznej oraz automotive. Od początku związany z SLD. Zwolennik silnego i skutecznego SLD stojącego na straży praw ludzi pracy, seniorów oraz osób wymagających wsparcia państwa.
W Sojuszu Lewicy Demokratycznej jest odpowiedzialny za inicjatywy i działania organizacji powiatowych w byłym województwie legnickim. Przewodniczy zespołowi do spraw zjawisk społecznych i postulatów społecznych SLD. Opracowuje stanowiska SLD w sprawie służby zdrowia. Otwarty na współpracę i pomysły.