Dominik Kłosowski

Dominik Kłosowski - Radny Rady Miejskiej Wrocławia i jednocześnie sekretarz miejskiej organizacji SLD we Wrocławiu.

Człowiek o wyraźnie lewicowych poglądach od zawsze. Prywatnie wesoła dusza. Zapalony rowerzysta, żeglarz, płetwonurek i ratownik wodny. W wolnych chwilach (codziennie ) wylewa pot na treningach crossfitu. Miłośnik teatru i historii najnowszej. Absolwent Uniwersytetu Wrocławskiego i kilku podyplomówek. W radzie Miasta Wrocławia reprezentuje SLD i broni lewicowych ideałów. To właśnie z jego inicjatywy już od tego roku powstaną gabinety dentystyczne we wrocławskich szkołach podstawowych z oddziałami przedszkolnymi. Na razie tylko 10, ale od czegoś trzeba zacząć :)
Pracuje jako Zastępcaca Dyrektora Departamentu Spraw Społecznych w Urzędzie Marszałkowskim Województwa Dolnośląskiego.
„Nie ma rzeczy niemożliwych, potrzebni są tylko właściwi ludzie, czas i determinacja” - to jego dewiza życiowa