Rober Obaz

Robert Obaz

Od 2014 roku radny Rady Miejskiej w Jeleniej Górze, przewodniczący Komisji ds. Zatrudnienia i Rynku Pracy, szef Klubu Radnych SLD i jednocześnie sekretarz organizacji powiatowej SLD. Zwolennik działań społecznych i inicjatyw oddolnych. Inicjator powołania Jeleniogórskiej Rady Działalności Pożytku Publicznego i jednocześnie jej członek od dwóch kadencji oraz pomysłodawca wprowadzenia Jeleniogórskiego Budżetu Obywatelskiego. Założyciel Stowarzyszenia Goduszyn, reprezentant Miasta w Lokalnej Grupie Działania Duch Gór. Orędownik szeroko rozumianych konsultacji społecznych, partycypacji społecznej, jak również Rad Osiedli – małe ojczyzny w ręce mieszkańców! Twardo stąpający po ziemi lewicowiec, wolontariusz udzielający się w wielu organizacjach społecznych w tym Fundacji Orange. Absolwent Szkoły Liderów PAFW, doktorant Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, Finalista plebiscytu Nowin Jeleniogórskich „Człowiek Roku” i Gazety Wrocławskiej „Osobowość Roku”. Jego pasją jest praca z ludźmi i dla ludzi. Lubiący sport, taniec i gotowanie. Świetny organizator i animator imprez, a co najważniejsze motywator dla innych. Jego motto życiowe – „Człowiek to brzmi dumnie”.