Piort Paczóski

W Sojuszu Lewicy Demokratycznej jest odpowiedzialny za inicjatywy i działania organizacji powiatowych w byłym wojewódstwie jeleniogórskim. Przewodniczy zespołowi samorządowemu oraz kordynołuje działania przygotowujące struktury SLD wszystkich poziomów w celu opracowania strategi organizacyjnej i programowej do wyborów samorządowych w 2018 roku.
Od 2016 roku - Wiceprezydent Jeleniej Góry odpowiedzialny za politykę społeczną, oświate, sport, a także polityke mieszkaniową. Przewodniczący rady powiatowej SLD w powiecie jelenio górskim
Przewodniczący Rady Powiatowej SLD w Jeleniej Górze
Wiceprzewodniczący Rady Dolnośląskiej SLD
Zastępca Prezydenta Miasta Jeleniej Góry, odpowiedzialny za Wydział Edukacji i Sportu, Wydział Gospodarki Mieszkaniowej, Wydział Spraw Społecznych, Zdrowia i Organizacji Pozarządowych, Biuro